Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Φιλελέ γνώμη για τις εκλογές, με σχόλια.

Φιλελέ γνώμη για τις εκλογές:

"Χωρίς δημοκρατικό πολίτευμα ποιος εκλεγμένος θα εξαγοράσει την ψήφο σου και ποιος θα καταπατά τα ατομικά σου δικαιώματα για να σου παρέχει "δωρεάν" κάτι που ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να στο παρέχει και φτηνότερα και ποιοτικότερα;"

Θρηνώ. Και για το φτηνότερα, και για το ποιοτικότερα.
Είναι σαν να λες πως η ιδιωτικοποίηση του νερού θα φέρει πιό ποιοτικό νερό. Πιο ακριβό νερό θα φέρει.
Και αν δεν συντηρούνται οι εγκαταστάσεις, τότε η κοινή λογική λέει πως χρειάζεται συντήρηση, όχι ιδιωτικοποίηση. Τεχνικό πρόβλημα έχεις, τεχνική λύση θέλεις.
Αρκετά με την μετάθεση ευθυνών.

Όσο για το ποιότικότερα... υπάρχει κάτι που λέγεται προγραμματισμένη βραχυβιότητα. Είναι η τεχνική να φτιάχνεις πράγματα χαμηλής ποιότητας ωστε να πουλήσεις περισσότερα σε βάθος χρόνου. Σαν τα ξυραφάκια μιας χρήσης, σε σύγκριση με τα ξυραφάκια με κεραμικές πλάκες που αντέχουν 100+χρήσεις και δεν τα βλέπετε γιατί δεν συμφέρουν οικονομικά.

Φτηνότερα απο το τζάμπα δεν υπάρχει. Το πρόβλημα δεν είναι στο δωρεάν, αλλα στο "δωρεάν".

Θρηνώ και για την άποψη που λέει πως ένας ατομιστής θα κοιτάξει το καλό των άλλων καλύτερα απο το άτομο που σκέφτεται ομαδικά, οπότε ένας ιδιώτης θα σκεφτεί το κοινό καλό για το "κέρδος". Μόνο το κέρδος θα κοιτάξει.

Κυρίως θρηνώ και για την άποψη πως έχουμε δημοκρατία, μιας και δημοκρατία σημαίνει πως την εξουσία την έχει ο λαός. Εξουσία να διαλέγεις ποιός θα σε πηδάει τα επόμενα Χ χρόνια, δεν είναι εξουσία. Δεν έχουμε δημοκρατία, σς μην δουλευόμαστε.

Χωρίς "δημοκρατικό" πολίτευμα, ποιός φιλελές θα μπορούσε να μεταθέτει τα προβλήματα του καπιταλισμού στο κράτος εις τους αιώνες των αιώνων;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ κρατήστε το περιεχόμενο του σχόλιου σας σχετικό με το θέμα του άρθρου.