Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Και τι έγινε?

Τι σκατά έχουν πάθει όλοι με την Ελλάδα γαμώτο τώρα τελευταία? Όλο ακούγονται φράσεις του τύπου:

"Να σώσουμε την Ελλάδα" 
"Για το καλό της Ελλάδας" 
"Τι θα γίνει με την Ελλάδα"
"Πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση"


Γαμώτο σκατά έχετε όλοι στο κεφάλι σας? Η ελλάδα δεν χρειάζεται κανενός είδους σώσιμο. Η λατρεμένη μας "ελλάδα" είναι ένα μεγάλο κομμάτι χώμα. όπως και κάθε άλλη χώρα άλλωστε. Η ελλάδα είναι το μέρος που ζούμε (προς το παρόν τουλάχιστον), είναι η τοποθεσία που έχει οριοθετηθεί με την ονομασία ελλάδα μέσω των συνόρων. Η ελλάδα και η κάθε άλλη χώρα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Πρόβλημα υπάρχει βεβαίως, αλλά δεν είναι θέμα της Ελλάδος. το πρόβλημα το έχουν οι ίδιοι οι Έλληνες. Προσοχή, όχι όλα τα έμβια όντα που ζουν στην γεωγραφική περιοχή Ελλάδα, μόνο το είδος μας, οι άνθρωποι που υπάρχουν αυτόν τον καιρό στην Ελλάδα. Αυτοί έχουν το πρόβλημα. Αυτονόητο ίσως (?), αλλά αξίζει να αναφερθεί.

Κι εγώ θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου - μεγάλη η χάρη του - και θα πω, "Και τι έγινε?" Θα αποδείξω απλά και ωμά οτι η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Τι θα γίνει αν φύγουν όλοι απο την Ελλάδα? Ας κάνουν ότι θέλουν, ας σκοτωθούν, ας αλληλοφαγωθούν ας πάρουν πούλο απο εδω πέρα. Δεν εννοώ όλοι οι μετανάστες εννοώ όλοι οι άνθρωποι! Κι εγώ μαζί! Θα έχει ακόμα πρόβλημα η Ελλάδα? Ε? Ε? Μάλιστα πηγαίνοντας το σε μεγαλύτερη κλίμακα, μιας και λέμε οτι ο πλανήτης περνάει παγκόσμια κρίση και άλλες τέτοιες μαλακίες, τι θα γίνει αν απλώς εξαφανιστούμε απο την γη όλοι μαζί μια και καλή? Θα είναι ακόμα ο πλανήτης σε κίνδυνο?

Έχουμε κάνει τόσες επιστημονικές ανακαλύψεις και ο κόσμος ακόμα δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι είναι όλοι από το ίδιο είδος και το οτι όλοι ζούν στον ίδιο πλανήτη.
Όλοι κάπου εδω πέρα είστε

Καλό θα ήταν κάπου εδώ να αναφέρω οτι τα σύνορα δεν υπάρχουν παρα μόνον στην φαντασία μας, δεν είναι κάτι πραγματικό. Μόνο η φαντασία δίνει αξία στα σύνορα. Δεν είναι κάτι που μπορεί να συναντηθεί στον πραγματικό κόσμο εκτος αν πιστέψει κάποιος οτι υπάρχει. Αν δείτε την Γη απο ψηλά τα σύνορα δεν φαίνονται, και αυτο γίνεται κυρίως επειδή δεν υπάρχουν γαμώτο!  Δεν ξέρω πως μπορεί να έχει φανταστεί κάποιος τα σύνορα αλλα αν έχετε πάει ποτέ στο εξωτερικό και έτυχε να περάσετε ποτέ τα σύνορα με τα πόδια η με αυτοκίνητο αυτό που θα συναντήσετε στα σύνορα είναι χώμα και αέρα απο την μία, χώμα και αέρα απο την άλλη. Ζώα απο την μια, ζώα και απο την άλλη. Ο αέρας δεν ζητάει την άδεια κανενός για να περάσει απο την μία χώρα στην άλλη, ούτε και το νερό ούτε και τα άλλα ζώα. Δεν θα δείτε γάτα με διαβατήριο πως να το κάνουμε.  Ο άνθρωπος όμως... αυτό το άτιμο ον είναι μια άλλη ιστορία.  Καλό θα ήταν να αναλύθεί περισσότερο το θέμα των συνόρων σε άλλο κείμενο όμως, το νόημα το βγάλαμε απο δω.

Καταλήγουμε στο εξής. Μια χαρά είναι η Ελλάδα. Και μια χαρά είναι και όλος ο πλανήτης Γη. Γαμάτος και πανέμορφος. Υπάρχει ένα μικρούτσικο οικονομικό πρόβλημα, αλλα αυτό είναι θέμα των ανθρώπων που ζούν εδω πέρα. Έτσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε και σπάνια αμφισβητήθηκε σοβαρά αυτός ο τρόπος ζωής, όσες φορές έγινε όμως έγινε απο διόλου ευκαταφρόνητα άτομα.

Καλα να πάθουν που έχουν μάθει να δουλευουν με λεφτά.
Καλα να πάθουν που έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται τον διπλανό τους.
Καλά να πάθουν γενικότερα όλοι όσοι έχουν μάθει να κοιτάνε ο καθένας την πάρτη του, ξεχνώντας οτι όλοι είναι μέρος ενος γενικότερου κοινωνικού συνόλου.
Και καλά να πάθουν όσοι δεν αμφισβήτησαν ποτέ αυτόν τον τρόπο ζωής. Είναι άξιοι της μοίρας τους.

Επιστρέφω στην αρχή. Και τι έγινε ρε παιδιά? Με τι μαλακίες κάθεται και ασχολείται ο κόσμος? Μεγαλώστε, νοητικά τουλάχιστον. Βρείτε σοβαρά προβλήματα και ασχοληθείτε με αυτά.
Με ταπεινότητα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ κρατήστε το περιεχόμενο του σχόλιου σας σχετικό με το θέμα του άρθρου.