Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Έχουν πλάκα οι θρήσκοι. Είναι όμως επικίνδυνοι...

Όπως οι ιερωμένοι και οι ακόλουθοι τους κατηγορούν για τα δεινά του κόσμου τον σατανά, το "κακό" ή οτιδήποτε δεν είναι χριστιανικό, εθελοτυφλώντας και εξορθολογίζοντας την μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό, την ψευτοανωτερότητα άντρα και γυναίκας ή ανθρώπων/ζώων, την ημιμάθεια τους και οτιδήποτε στραβό έχουν με βάση την Βίβλο, μην βλέποντας ποτέ ως καθοριστικό παράγοντα τον χριστιανισμό και χωρίς ποτέ να παραδεχτούν πως όλα ήταν ένα ψέμα εξαρχής.
Άλλωστε, ο θεός δεν υπάρχει. Εμείς τον δημιουργήσαμε, σαν εργαλείο.
Θα ξυπνήσουμε ποτέ;

Έτσι και οι καπιταλιστές και οι ακόλουθοι τους κατηγορούν για τα δεινά του κόσμου φταίει η ανεργία, το κράτος, οι ΔΕΚΟ, ή οτιδήποτε δεν είναι καπιταλιστικό, εθελοτυφλώντας και εξορθολογίζοντας την πείνα (των άλλων), την έλλειψη πρόσβασης (άλλων) στους πόρους, τις συνεχόμενες οικονομικές καταρρεύσεις, την ημιμάθεια τους και οτιδήποτε στραβό έχουν με βάση τον νεοφιλελευθερισμό, μην βλέποντας σαν καθοριστικό παράδειγμα τον καπιταλισμό, μένοντας πιστοί στα βιβλία τους, χωρίς ποτέ να παραδέχονται πως όλα ήταν ένα ψέμα εξαρχής.
Άλλωστε το χρήμα δεν υπάρχει. Εμείς το δημιουργήσαμε, σαν εργαλείο.
Θα ξυπνήσουμε ποτέ;

Να και που το βασίζω αυτό:
'Παναγιώτη, κατ' αρχήν κανείς δε θέλει να υπάρχουν πεινασμένοι άνθρωποι. Η πείνα όμως δεν δημιουργείται από τους πλούσιους ιδιώτες αλλά από το κράτος που δημιουργεί ανεργία μέσω των φόρων και των διαφόρων "προστατευτικών" υπο
τίθεται νόμων που κάνει. Πείνα έχεις όταν έχεις ανεργία και ανεργία έχεις όταν το κράτος προστατεύει τις συντεχνίες των συνδικαλιστών, τις ΔΕΚΟ που παίρνουν χιλιάδες ευρώ για να κάθονται και να αράζουν, και γενικά επιβραβεύει όλους τους τεμπέληδες και τους αργόσχολους. Αν πάμε με τον "σεβασμό στη πρόσβαση" - κάτι που στηρίζεται στο κρατικό εξαναγκασμό , την επόμενη μέρα που θα έχεις ένα τέτοιο νόμο οι πιο πλούσιοι επιχειρηματίες απλά θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από το κράτος που βρίσκονται γιατί θα βρουν δίπλα ή παραδίπλα σεβασμό στην επιχείρηση τους. Και όταν θα φύγουν, θα κλείσουν μαζί την επιχείρησή τους , δημιουργώντας ανέργους."

Πηγή σχολίου: προς εμένα από αυτήν την ομάδα:

https://www.facebook.com/GreekLibertarians
"Για τον καπιταλισμό και την ελευθερία." ifyouknowwhatimean
 

Σαν να λέμε πως αν φύγουν οι Χριστιανοί, τα κακό θα κυριαρχήσει... Ας φύγουν λοιπόν, ας φύγουν  Αρκεί να αφήσουν τους πραγματικούς πόρους πίσω, ας πάρουν όλο το κεφάλαιο μαζί τους. Όλο δικό τους. Αφου δεν υπάρχει γαμώτο... Η αξία που δίνουμε στα χρήματα είναι η ίδια αξία που δίνει ένας χριστιανός στον σταυρό του.

Το ενδιαφέρον είναι πως η αντίδραση καπιταλιστών προς εμένα είναι η κλασσική θρήσκου/δογματικού προς άθρησκο/σκεπτικιστή. Στην αρχή με πιάνουν με το καλό, και όταν τους δίνω στοιχεία που αντικρούουν τα επιχειρήματα του, κατηγορούν οποιονδήποτε άλλο εκτός από τους ίδιους.

Θα κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου. Δεν είναι κακά άτομα οι καπιταλιστές, ούτε οι χριστιανοί. Απλά πιστεύουν πως ο καπιταλισμός λειτουργεί καλά, κρίνοντας από τον εαυτό τους, αγνοώντας ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που εξ αιτίας τους υποφέρει. Το ίδιο με τους χριστιανούς. Το ίδιο με οποιονδήποτε άκριτα πιστό.

Οποιονδήποτε τέτοιον δηλαδή.

Και έτσι θα πρέπει να τους φερόμαστε. Σαν πιστούς. Αλλά πρέπει να είμαστε κι εμείς λίγο επιστήμονες στον τρόπο σκέψης πρώτα. πρέπει να είμαστε έτοιμο να δεχτούμε πως κι εμείς μπορεί να κάνουμε λάθος, το ακριβώς αντίθετο από τους πιστούς δηλαδή...

1 σχόλιο:

Παρακαλώ κρατήστε το περιεχόμενο του σχόλιου σας σχετικό με το θέμα του άρθρου.